Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Juni 2012, EuroGames Boedapest

eugaDonderdag 22 september 2011 - Volgend jaar juni worden de EuroGames voor het eerst in Midden-Europa, en wel in Boedapest gehouden. Dit sportevenement, dat deze zomer ook in Rotterdam plaatsvond, zal op verschillende locaties in Boedapest plaatsvinden. In 1992 werden de eerste EuroGames in Den Haag georganiseerd door de EGLSF dat in 1989 in Den Haag werd opgericht.

 

 

bolyan-abEuroGames is nu het grootste evenement in Europa voor de LGBT gemeenschap. Maar niet alleen gay, lesbische, bisexuele of transgender sporters zijn welkom, iedereen die mee wil sporten, meedoen aan de symposia, feesten en andere activiteiten tijdens de EuroGames worden opgeroepen zich aan te melden of om naar Boedapest op vakantie te komen in die periode. Maar zoals de Hongaarse voorzittter van de organisatie András Bolyán zegt: 'zolang je maar niet met een honkbalknuppel komt om mensen af te tuigen'

De registratie werd begin september geopend, op de website van EuroGames kun je je inschrijven. Ook journalisten uit Nederland en Belgiё worden opgeroepen om zich aan te melden, dat kan ook via het registratieformulier op de website. Hoe meer persaandacht vanuit het buitenland, hoe beter de Games hun plaats kunnen krijgen in het niet altijd even tolerante Hongarije. En natuurlijk zijn er veel vrijwilligers nodig om mee te helpen bij de organisatie, aanmelden kan via e-mail:

Een deel van het programma is al bekend. Behalve de verschillende sportwedstrijden en feesten, wordt voorafgaand aan de Games gedurende een aantal dagen een internationaal congres gehouden. Een van de hoofdthema's is EURO 2012 = Equality & Tolerance, het Europese jaar om tolerantie en gelijkwaardigheid in alle takken van sport te realiseren.

CatturaIconsCupBudapestOm een fonds te kunnen opzetten zodat sporters uit armere landen van Oost- Europa in 2012 ook naar de EuroGames in Boedapest kunnen komen, vindt er van 11 t/m 13 november 2011 het ICONS CUP voetbaltoernooi plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd door ICONS uit Milaan en FRIGO uit Boedapest.

Er worden rond de 10.000 mensen verwacht tijdens de EuroGames, waarvan tegen de vierduizend deelnemers meedoen aan de sportwedstrijden. Aansluitend op de Games begint ook nog de Gay Pride Week in Boedapest, de stad wordt zo wekenlang een vrolijk gekleurde stad.

>>>> EuroGames Budapest 2012, Engelstalig

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije