Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Kom je ook op ons feestje?

bprd-bDonderdag 4 juli 2013 - Het zou een pittig statement geweest zijn als hij werkelijk naar het feestje zou zijn gegaan, maar premier Viktor Orbán gaat toch niet op de uitnodiging in. De organisatie van de Budapest Pride had hem namelijk in een officiële brief uitgenodigd om op zaterdag 6 juli bij de start van de Budapest Pride aanwezig te zijn.

Begin deze week liet premier Orbán aan een journalist weten dat hij die brief helemaal niet ontvangen had. Dus zond de organisatie een dag later een keurige videoboodschap naar Orbán via facebook waarin ze hem opnieuw uitnodigden. Inmiddels hadden ze ook al een antwoord van het kantoor van de premier gekregen, Orbán heeft voor die dag andere plannen. De brief was dus wel aangekomen.

Niet alleen premier Orbán is uitgenodigd, alle politici van de Fidesz werden opgeroepen om te komen. De organisatie gaat ze natuurlijk geen ruimte bieden om daar politiek te bedrijven, maar wil ze wel de kans geven om in het openbaar te laten zien dat ze de mensenrechten serieus nemen.

De Budapest Pride begint om 15.00 uur op het Hősök tere. De tocht door de stad vangt aan om 16.00 uur en eindigt in het Olimpia Park, dat ligt niet ver van de Margit híd aan de Pest zijde van de Donau.

http://www.youtube.com/watch?v=ov8UsjTy79Q

>>>> TdS  
>>>> Bron: Szivárvány Misszió Alapítvány  
>>>> Facebook Budapest Pride 2013  

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije