Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

EU geeft groen licht aan Hongarije

Woensdag 25 april 2012 - Nu Hongarije aanpassingen heeft gedaan in de centrale bank wet, en door premier Orbán en José Manuel Barosso daarover gisteren verder is gesproken in Brussel, heeft de Europese Commissie groen licht gegeven om de onderhandelingen over een lening van de EU en het IMF te kunnen beginnen.

Die Hongaarse bank wet was een groot struikelblok voor de EU, omdat daarmee onder meer de onafhankelijkheid van de Hongaarse centrale bank in het geding kwam. Overigens is nog niet op alle punten in die wet overeenstemming bereikt, zoals over het salaris-plafond van de bankmanagers, maar de EC is tevreden over wat er tot nu toe is aangepast. Van verschillende kanten wordt wel beweerd dat de EU zich nu ook iets soepeler heeft opgesteld in verband met de slechte economische situatie in verschillende EU landen, het kan het zich niet meer permiteren om ook Hongarije verder in de crisis te storten.

Voor wat betreft de twee andere punten waarvoor door de EU inbreukprocedures tegen Hongarije werden gestart, de onafhankelijkheid van de Autoriteit voor Databescherming en de wet voor het rechtssysteem, stapt de EC naar het Europese Gerechtshof.

 

>>>> EC Press Release - European Commission satisfied with changes to central bank statute

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije