Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Szigetfesztival: recordaantal bezoekers

Sziget festivalDinsdag 18 augustus 2009 - 390.000 bezoekers zijn er geteld op het 5 dagen durende 17e Szigetfesztival van vorige week. Dit waren er 5.000 meer dan in de vorige editie van één van Europa's grote muziekfestivals. Op de slotdag waren er 68.000 bezoekers, hiermee werd het record van het vorige jaar verbroken.

Een begroting van 2,65 miljard forint heeft dit jaar voor een winst van 150 miljoen forint gezorgd. Naast het Peninsula Festival in Roemenië welk ook in haar 7e editie verliesgevend bleek te zijn, zal Sziget Kft nu een nieuw buitenlands project opzetten: Organisator Sziget Kft maakte bij monde van eigenaar-manager Károly Gerendás bekend dat het volgende seizoen ook in Kroatië een festival begonnen wordt, geschoeid op de leest van het Balaton Sound Festival. Precieze locatie is niet bekend, maar steden als Zadar en Split worden genoemd. Zo een Party aan de Adriatische kust zal wellicht sneller winstgevend zijn als Rock in Roemenië.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije