Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Sziget komt goed op stoom

szigerood-aDonderdag 8 maart 2012 - Steeds eerder in het jaar wordt al duidelijk wie er gaan spelen op het Sziget Festival in Boedapest. Dit jaar viert Sziget ook haar 20ste verjaardag en de organisatie draait al als een tierelier. En Sziget werd verkozen tot Best Major Festival, in januari werd de prijs tijdens Noorderslag in Groningen uitgereikt.

caro-zEind vorig jaar werden de eerste paar namen van bands al bekend gemaakt, nu begin maart bestaat de line-up al uit ruim twintig namen. The Stone Roses, dEUS, Korn en Placebo stonden snel in het rijtje, onlangs kwamen daar voor Nederland Chef'Special, Jungle by Night en de in Hongarije zeer populaire Caro Emerald bij. Vorig jaar zag je in Boedapest regelmatig jonge Hongaarse vrouwen in een zwart jurkje, inclusief rode bloem in het haar, de clubs afstruinen. In Hongarije hoopten ook velen begin 2011 dat Caro er zou komen optreden, maar door haar stemproblemen kwam het er helaas niet van.

Het bericht dat Chef'Special naar Sziget gaat, werd bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. De kans is groot dat in de komende maanden meer bands in dat programma zullen laten weten op Sziget te gaan spelen. Sziget begint ook lekker vroeg in Nederland. Op donderdag 10 mei is er samen met 3FM een Pre-Party in de Melkweg. De kaartverkoop daarvoor is eind februari begonnen. Chef'Special treedt er op, andere namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Voor en na Sziget is er in Hongarije ook wat te beleven. Op 4 augustus is het weer Waterfeest in het Széchenyi fűrdő en op 5 augustus, de zondag voor Sziget, kun je de oren en benen opwarmen tijdens de concerten op de A38 Boot. Na het Sziget zin om een beetje uit te rusten? Als het lukt komen er twee Sziget-Afters: of je gaat dobberen op het Balaton en dansen in Siófok, of je kunt frisse lucht opsnuiven in Bedepuszta in de bergen in het noorden. Later hierover meer informatie op de website van Sziget.

Dat Sziget flink op stoom is blijkt ook uit het bericht dat één van de twee Sziget-treinen al helemaal is volgeboekt, voor de tweede trein zijn nog kaarten beschikbaar. Wees er snel bij, het schijnt dat bijna de helft van de kaartjes al is verkocht. De treinen vertrekken op 3 augustus van Utrecht CS en komen daar weer terug op 13 augustus. En héééél misschien komt er nog een derde trein bij!

http://www.youtube.com/watch?v=B_qROEgDV_k


..

>>>> Voor meer namen van andere bands en muzikanten: Xpatloop.com

>>>> Lees ook: Sziget verliest Hongaars karakter

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije