Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

European Festival Awards 2010, Sziget geen winnaar

Donderdag 14 januari 2010 - Voor de eerste keer werd de uitreiking van de European Festival Awards gehouden. Dit vond plaats aan de vooravond van het Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen. In de verschillende categorieën stonden diverse Nederlandse, Vlaamse én Hongaarse festivals in de top tien, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Uiteindelijke winnaar onder de grote festivals was het Heineken Open'er Festival welke jaarlijks in het Poolse Gdynia wordt gehouden.  

Hierna werd het een Belgisch feestje: Dour Festival werd het beste middelgrote festival, Cactus Festival werd het beste festival van klein formaat. Rock Werchter werd onderscheiden met prijzen voor de beste line-up en favoriete festival voor de artiesten. Herman Schueremans van Live Nation België werd uitgeroepen tot promoter van het jaar. Voor de organisatie van het Pinkpop festival werd Jan Smeets onderscheiden met de "Lifetime Achievement Award". Het Hongaarse Sziget Festival viel helaas buiten de prijzen.

De organisatoren van het European Festival Awards zijn zeer tevreden over het succes van de prijsuitreiking en zijn van plan om samen met hun partners Yourope en Eurosonic Noorderslag de uitreikingen tot een jaarlijks terugkerend groots feest te maken.

 

>>>>  JN

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije