Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Huur Sziget Festival valt stuk lager uit

szigetbrugDinsdag 1 februari 2011 - Ergens in februari zal de gemeente Boedapest een nieuw contract opstellen met de organisator van het Sziget Festival. Er is vorige week na onderhandelingen met ambtenaren en burgemeester István Tárlos een overeenkomst gesloten.
           

szigetdierenDe huur die Sziget vanaf 2011 moet betalen is een stuk lager dan dat eerder werd aangekondigd. Maar de huur moet wel betaald gaan worden, en dat is voor het eerst in de geschiedenis van het Szigetfestival. Het bedrag is nu vastgesteld op 50 milioen forint exclusief BTW. Een schijntje in verhouding tot de eerder gemelde 2 tot 2,5 miljard forint, waarvan Sziget Kft. al had laten weten dat ze voor dat bedrag net zo goed het hele Hajógyári Sziget konden kopen. Maar beide partijen zijn er nu uit en Sziget heeft niets te klagen, want zo een enorme korting op de prijs hadden ze niet verwacht.

Én de gemeente zal ook nog eens als vrijgevig gebaar zorgen voor kortingstarieven voor het publiek van Sziget, zoals op Openbaar Vervoer, de thermaalbaden en de dierentuin. Of de dieren daar nu echt zitten te wachten op jongeren met een fikse kater? Op Sziget zelf lopen er wel eens wilde dieren zomaar los!

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije