Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwtjes Sziget Festival 2011

sziget-klVrijdag 24 juni 2011 - Nog anderhalve maand en het festivalcircus Sziget kan van start gaan! De overweldigende line-up is bekend, uiteenlopende activiteiten van buikdansen tot bungeejumping staan gepland, treinen, bussen en vliegtuigen vanuit de hele wereld zijn geboekt, campingplaatsen gereserveerd, het rest ons alleen nog af te tellen. Hier wat nieuwtjes om alvast in de sfeer te komen.

Nu Sziget internationaal steeds bekender wordt, zal er dit jaar een speciaal podium komen voor bands die in eigen land al erg bekend zijn, maar daar buiten nog onbekend. De Europe Stage biedt de lokale bands de kans om buiten hun grenzen een nieuw publiek te veroveren. Uit ons land zal Go Back To The Zoo zijn best gaan doen.

Naast het nieuwe podium wordt er dit jaar ook meer aandacht besteed aan de liefde. Want een festival biedt toch de ideale gelegenheid om een leuke vlam op de duiken?! In het zogenaamde Sziget Paradise -een centrum in de hippiesferen van 'love en happiness'- kunnen de prille koppels een dansje wagen op de speciale schuiveldansvloer. Maar er is niet alleen nagedacht over nieuwe trekpleisters, de populaire elektronische podia Meduza en de Dance Arena worden ook uitgebreid dit jaar en de Roma tent viert zijn 10-jarig bestaan met een 'best-of-10-years-line-up'.

De organisatie doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden en heeft het tot in de puntjes uitgewerkt. Zo zullen er dit jaar ook bewaakte campings zijn en kluisjes op het festivalterrein. Met de goede line-up, de orginele feesttenten, de fantastische locatie en al het lekkere eten en het uiteenlopende aanbod van cultuur, kan het bijna niet anders dan weer een heel geslaagd festival worden. En voor wie het zevendaagse festival nog niet genoeg is, kan voorafgaand naar het grote watercircusfeest Cinetrip in het Széchenyi thermaalbad. Deze Cinetrip-feesten worden vaak bijgewoond door Japanse popsterren en zelfs Brad Pitt heeft eens een gokje gewaagd. Het is elk jaar weer een verassing wie er bij zullen zijn. Maar Amy Winehouse zal er zeker niet zijn, die heeft immers haar Europese tournee afgezegd en dus ook het optreden op Sziget.

Tot het volgende festival nieuws!

Update 23 juli: Prince opent Sziget Festival

Over de Nederlandse muziekscene op Sziget

Voor de line-up en meer, surf naar: Sziget Festival

>>>> Jitske Wadman

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije