Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Szigetfestival 2011 en Nederlandse muziekscene

sziget-aWoensdag 1 december 2010 - Met ruim 60% buitenlandse bezoekers is het Szigetfestival het meest internationale festival van Europa. Nederlandse jongeren gaan al jaren graag naar dit festival en in 2010 werd Sziget bezocht door rond 11.000 Nederlanders. Om deze reden heeft de organisatie besloten in om in 2011 meer aandacht te besteden aan de Nederlandse muziekscene.

Naast optredens van winnaars van 3FM Serious Talent zullen komend jaar meer Nederlandse bands op de podia van Sziget staan. De data zijn nu ook bekend, van 8 tot 15 augustus 2011 vindt de 19e editie van het Szigetfestival plaats op het Hajógyári Sziget, een eiland in Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De oorspronkelijke opzet bestaat nog steeds: Iedereen is vrij zijn tent op te zetten waar hij wil, er zijn ontzettend veel bars en eettentjes en de programmering is heel breed: van pop, jazz, rock en dance tot workshops, worldmusic en (dans)theater.

Vanuit Nederland vertrekken in augustus twee speciale Szigettreinen, de Sziget Slaaptrein en de 3FM Sziget Express, de muziek in deze trein wordt  verzorgd door Radio 3FM. De kaartverkoop voor Sziget 2011 is op 1 december gestart.

Meer over Nederlandse muziek op onder meer Sziget in: Dutch music heats up Hungarian Summer

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije