Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Popfestivals gaan bijna beginnen

festivalarmenVrijdag 25 juni 2010 - In de afgelopen weken komen er steeds meer jongeren uit verschillende landen naar Hongarije toe. Op de stations en de vliegvelden zie je de backpackers in groepjes aankomen. Een aantal dagen Boedapest staan natuurlijk op het program. Het park rond de Gödör Klub is de komende zomer het trefpunt voor jong Europa, in de verschillende clubs en 'rom-kerts' (ruïne-tuinen) stroomt het bier en draaien de DJ-s als gekken, maar daarna trekt een groot deel volgende woensdag naar het VOLT festival in Sopron dat op 30 juni begint. Een ruime week later gaat het beroemde Balaton Sound in Zamárdi van start. Ook daar worden duizenden bezoekers verwacht. Nu maar hopen dat het weer echt zomers zal zijn, een aantal kleine Hongaarse buiten-festivals zijn in de laatste weken echt letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.

VOLT Festival:  30 juni t/m 3 juli 2010
Balaton Sound:  8 t/m 11 juli 2010

Op Balaton Sound (Zamárdi vanaf 8 t/m 11 juli) treden oudgedienden op zoals de The Chemical Brothers, Paul van Dyk, Jamiroquai en party-grootheden als Paul Kalkbrenner en Sven Väth. Het festival wordt gehouden op de zuidoever van het Balatonmeer met een geweldig uitzicht op Tihany en Balatonfüred. Een groot aantal podia, bars en lounges maken dit festival tot een van de grote trekpleisters voor hen die van de vele vormen van electronische muziek houden.

Lees meer...

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije