Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Van Sziget tot Exit, een zomer vol festivals

szcdszWoensdag 3 april 2013 - De drie grote Hongaarse muziekfestivals kwamen vorige week met veel nieuwe namen van bands en DJ's die er op gaan treden op de proppen. En er is meer nieuws. Voor het eerst gaat er een Balaton Sound Trein rijden vanuit Nederland, rechtstreeks vanaf Utrecht naar het Balaton, kan het nog luxer?

Ook het Sziget Festival komt met iets moois. Op een eigen locatie op het eiland komt er het Cirque du Sziget te staan, een circus in de sfeer van eind negentiende eeuw, maar met moderne shows van jonge acrobaten en muzikanten en DJ's. In de avonden kan er flink gedanst worden terwijl acrobaten op de trapezes langsvliegen.

De organisatie van het kleinste festival van deze drie, het VOLT Festival, raakt ook al aardig op dreef. De line-up werd onlangs weer met nieuwe namen aangevuld. Het Volt Festival in Sopron vindt dit jaar plaats van 3 t/m 7 juli.

Om te vieren dat de festivals er aan komen, wordt in de Amsterdamse Melkweg op 23 mei al een voorproefje gehouden. Verschillende Nederlandse bands en DJ's die optreden op Sziget, Balaton Sound of op het Servische Exit Festival (10 t/m 14 juli in Novi Sad, vlak over de Hongaarse grens) brengen je alvast in de juiste sfeer. Aanvang 20.30 uur. Tickets: voorverkoop €12,50 (excl. lidmaatschap Melkweg) en aan de deur €15 (excl. lidmaatschap Melkweg).

>>>> VOLT
>>>> BALATON SOUND
>>>> SZIGET FESTIVAL
>>>> EXIT FESTIVAL

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije