Tilos Rádió krijgt geen boete

nmhh-logoDonderdag 13 januari 2011 - De Hongaarse Media Autoriteit (NMHH) heeft de procedure tegen Tilos Rádió stopgezet. Dit werd woensdag door de woorvoerder van NMHH Karola Kiricsi bekend gemaakt. De radiozender heeft vorig jaar met het op een namiddag in september draaien van het nummer It's on van Ice-T de wet niet overtreden.

De procedure tegen Tilos Rádió was door de NMHH gestart naar aanleiding van een klacht van buitenaf. Volgens Kiricsi was het onderzoek naar de zaak gebaseerd op de voorgaande mediawet en daarom nu niet meer rechtsgeldig.

De NMHH laat verder weten dat er voor allerlei soorten muziek, zowel nationaal als internationaal, plaats is op de Hongaarse radio, maar dat de bescherming van jonge kinderen, in dit geval tegen te geweldadige en sexueel getinte teksten, een belangrijke taak is.

Inmiddels blijkt de NMHH een boete van 20 mljoen forint (ruim 70.000 euro) aan de commerciële zender Neo FM te hebben opgelegd. Deze zender heeft op een dag in oktober te veel reclames en te weinig nieuwsberichten uitgezonden. Volgens de wet is het verplicht na 20.00 uur een nieuwsuitzending te verzorgen van minimaal vijftien minuten, daar voldeed Neo FM ook niet aan.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije