De brief is binnen, Mediawet wordt 'aangepast'

boritek-aDinsdag 1 februari 2011 - "Ik ben er vast van overtuigd dat wij een voor iedereen passende oplossing zullen vinden en dat de benodigde aanpassingen zullen worden uitgevoerd", zei de Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken János Martonyi maandag in Brussel. De antwoordbrief van de Hongaarse regering over de Mediawet, die uiterlijk 4 februari binnen moest zijn, lag toch nog eerder op de mat dan verwacht.

Tegelijk met zijn bezoek aan Brussel kwam ook deze brief binnen, zo liet Martonyi op een persbijeenkomst weten. Tibor Navracsics, Minister van Justitie en Bestuurszaken, heeft in de brief aan Neelie Kroes gevraagd of, indien nodig voor verdere beoordelingen, juridische experts van de Hongaarse regering dat dan samen met die van de Europese Unie kunnen uitwerken. "Als de Commissie, ondanks onze argumenten zoals geschreven in de brief, toch vindt dat er aanpassingen moeten komen, dan zijn wij bereid om die volgens de gestelde regels uit te voeren", zo schreef Navracsics.

Volgens de MSZP (socialisten in de oppositie) heeft de regering met deze antwoordbrief aan de Europese Commissie geenzins de zorgen weggenomen. In de parlementaire debatten voorafgaand aan het aannemen van de wet, werden er door MSPZ tientallen moties ingediend om de wet zo goed mogelijk op de Europese regels over persvrijheid en democratie aan te laten sluiten. De regering heeft volgens hen geen één van die aanpassingen in de wet doorgevoerd. Parlementsleden van de MSZP vinden dat het debat over de mediawet dat nu zo breed en levendig is losgebarsten, al veel eerder had moeten plaatsvinden. Nu schaadt al deze ophef slechts het EU-Voorzitterschap van Hongarije.

 

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije