Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Thema-avond in de Pletterij over zigeuners

affichepletterij-klMaandag 17 maart 2014 - In 'Letterij', het maandelijkse literaire programma van de Pletterij in Haarlem, zijn op woensdagavond 26 maart de journalist Kemal Rijken en de schrijfster Felicita Vos te gast om te komen praten over het thema 'zigeuners. Deze avond wordt gepresenteerd door uitgever Franc Knipscheer en de gesprekken met de auteurs worden gevoerd door schrijver en journalist Peter de Rijk.

affiche ZIGEUNERS 2014Felicita Vos, dochter van een Roma-vader, werd bekend door haar boek Blauwe haren, zwarte ogen, dat in 2008 uitkwam bij uitgeverij Meulenhoff. In dat boek, waarin met betrekking tot Hongarije onder meer Tata Mirando, Sylvia Tóth en Gusztáv Balázs aan het woord komen, maakt ze een tocht door de rijke Europese cultuur van Sinti, Roma en gitano's, ook wel zigeuners genoemd. In april verschijnt haar nieuwe en eerste roman Duivelsklauw. Vos maakt in dit boek de lezer deelgenoot van de bizarre lotgevallen van een zigeunerfamilie. Meer over dit boek op: Uitgeverij Knipscheer 

Journalist Kemal Rijken beschrijft in zijn boek Roma (2012) de geschiedenis van uitsluiting en vervolging van de Sinti en Roma. Waarom veroorzaken deze groepen nog altijd zoveel ophef in onze samenleving, vraag hij zich af. Ook het naoorlogse compensatiegeld, dat de groep in 2000 van toenmalig premier Wim Kok heeft ontvangen, wordt door de auteur in dit boek ter sprake gebracht.

>>>> De Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
>>>> Datum: Woensdag 26 maart 2014
>>>> Aanvang: 20.00 uur.
>>>> Zaal open: 19.30 uur
>>>> Entrée: Toegang € 5,-
>>>> Reserveren is gewenst via: of 023-5423540
       
let vos let vosboek1a Let rijken Let rijkenboeka

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije