Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wijn en muziek uit het Karpatenbekken

bz-ofr-klVrijdag 24 mei 2013 - Het is geen groots wijnfestival, maar de locatie, het aanbod aan muziek en de aanwezige wijnhuizen zorgen ervoor dat het de moeite waard is om er eens te gaan kijken. Het 'Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója', een hele mond vol, wordt jaarlijks gehouden in de Rózsakert in Budatétény, iets ten zuiden van Budafok.

Het is wel even een ritje met het openbaar vervoer, maar dan kun je daarna wel lekker ontspannen buiten zitten in de grote rozentuin met een wijntje, en naar een concert van Muszikás of Cík Zenekar luisteren.

bzoklDe naam van dit gebeuren, letterlijk vertaald 'ontmoeting van wijnmakers en muzikanten uit het Karpatenbekken' geeft al aan dat het niet alleen om Hongaarse wijnen en muziek gaat, maar dat uit meerdere Hongaarstalige regio's, zoals uit Roemenië, Slowakije en Servië, wijnmakers en muzikanten aanwezig zullen zijn.

In 2006 vond dit feest voor de eerste keer plaats. Na een ruzie met de organisatie van het toen tegelijkertijd te houden Budafoki Borfesztivál, ze zouden samen gaan werken, en het daaruit volgende politiek geharrewar, hoe kan het ook anders in Hongarije, weken ze uit naar deze locatie. Het was vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen en Budafok, toen nog links, wilde geen 'rechtse' termen zoals 'Karpatenbekken' aan hun festival verbonden zien. 

bzcpOp vrijdagavond 31 mei zijn er twee grote concerten, op zaterdag 1 en zondag 2 juni gaan de deuren open rond 13.00 en wordt er tot in de late avond gespeeld. De ingang van de rozentuin is in de Lépcsős utca, een zijstraatje van de Nagytétényi út schuin tegenover Campona Shoppingcentre. De entrée bedraagt 1500 forint, inclusief een wijnglas.

Voor meer informatie, Hongaarstalig, een overzicht van de aanwezige wijnhuizen en een routebeschrijving kijk op: Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója

>>>> Meer over Hongaarse wijn, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije

bzcs

 >>>> Tekst & foto's: Tom de Smet

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije