Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Rosalia: rosé in de Kastanjetuin met een concert van Boggie!

etyrs klWoensdag 29 april 2015 - Vanaf het voorjaar tot en met de herfst barst Hongarije haast uit de voegen van de wijnfestivals, en een van de eerste in het seizoen is het nog niet zo heel bekende Rosalia. Op dit festival, dat plaatsvindt op 8,9 en 10 mei in Boedapest, wordt alvast de komst van de zomer gevierd met veel rosé en bubbels onder de kastanjebomen in een sfeer die wel wat lijkt op een hele grote picknick.

 

boggie EN rosalia 415Met rond de 40 stands is het niet het allergrootste wijnfestival, maar het is in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Grote Wijnfestival op de Burcht, waar de nadruk helaas wat meer op het snobberige wijngebeuren en op de commercie is komen te liggen, meer een lekker feest voor iedereen die zin heeft om samen met vrienden en familie buiten wijn te drinken en naar muziek te luisteren. Dit jaar treedt op de eerste avond, 8 mei om 20.00 uur, ook nog Csemer Boglárka 'Boggie' op. Zij vertolkt dit jaar op het Eurovisie Song Festival de Hongaarse inzending. En laat de schrijfster van dit lied volgens de Nederlandse media eigenlijk Nederlandse zijn. Tekstschrijfster en zangeres Sára Bóri is in Utrecht geboren en woont nu in Den Haag. Jaja, maar ze heeft de dubbele nationaliteit en woonde in de tussentijd ook lang in Hongarije. Dus zeggen de Hongaarse media dat Sára Hongaarse is! We zullen wel eens zien welk land er echt gaat winnen!

Naast heel veel rosé van bekende en minder bekende wijnmakers is er natuurlijk op Rosalia ook wit en rood te drinken en er staan een aantal wijnhuizen met pezsgő. De toegang is gratis, maar je moet bij de ingang wel een glas kopen voor 1000 forint. Betalen doe je met een MetaPay Festival Card, die zijn daar ook verkrijgbaar. De finesses van dit systeem vragen wel om wat uitleg, zo betaal je bij elke opwaardering een verplichte bankkaart-toeslag van 200 forint, die je dan weer niet terugkrijgt op het moment dat je de borg (500 forint) en het resterende op de kaart staande bedrag terughaalt bij vertrek. De organisatie raadt je dan ook aan om niet te vaak kleine bedragen op de kaart te zetten, maar in één keer een groter bedrag. Hoe moeilijk kunnen de Hongaren het toch maken? Oké, ik zal niet verder zeuren. Op naar de rosé, we drinken een fles of twee, op Boggie!


>>>> Rosalia vindt plaats in de Gesztenyés-kert (Kastanjetuin) achter Novotel Budapest City, 12de district.


>>>> Meer Engelstalige informatie over openingstijden en het programma op Rosalia


>>>> Tom de Smet

 

 

 

 

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije