Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bierbrouwersfeest in Boedapest

ffglWoensdag 5 september 2012 - Wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn. Het tegelijkertijd drinken is ook niet slim. Het wordt dus nog lastig kiezen in Boedapest op 14, 15 en 16 september als je wilt gaan drinken en feesten. Twee festivals zijn er dan in de stad, het Wijnfestival op de Burcht en het Bierbrouwersfeest vlakbij het Kalvin tér.

plakatIn september staat Hongarije bol van de gastro-festivals, en in Boedapest is dat niet anders. In dit geval kunnen bierdrinkers en wijndrinkers elkaar tenminste wel ontlopen. Maar wat als je van beide dranken houdt? Of je partner wil bier en jij juist wijn? Op beide festivals is het prettig toeven en valt er te kiezen uit een zeer groot aanbod. Overdag aan het bier en dan 's avonds aan de wijn is geen optie. Dat trek je gewoon niet. De ene dag dit en de andere dag dat zou kunnen, maar zeker voor het Wijnfestival geldt dat één dag niet genoeg is. Kiezen dus maar, het ene jaar bier, het andere jaar wijn. En ervoor zorgen dat je in de tussenliggende maanden regelmatig afwisselt. Of hopen dat de organisatie het Főzdefeszt in het vervolg verzet naar een weekend later in de maand.

Op het Főzdefeszt zijn ruim twintig Hongaarse kleine bierbrouwerijen en thuisbrouwers aanwezig, maar ook wordt er bier uit Tsjechië en Slovenië geschonken. De entrée is gratis en je kunt er terecht vanaf 12.00 tot 24.00 uur.

Alles vindt plaats in district VIII op het Mikszáth Kálmán tér, Szabó Ervin tér en in de Krúdy Gyula utca en Reviczky utca. Met de tram of metro: uitstappen op Kalvin tér.

>>>> Website Főzdefeszt, Hongaarstalig

>>>> Website Wijnfestival op de Burcht van Buda, Engelstalig

 

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije