• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Stierenbloed & Tractoren, Wijnfeest in Eger

bunnpWoensdag 10 juli 2013 - Voor wie in de regio rondom Eger woont of er op vakantie is, vanaf donderdag 11 tot en met zondag 14 juli valt er weer te genieten van het Stierenbloed Feest in Eger. Bijna alle bekende wijnhuizen uit deze wijnregio staan er met hun beste rode Stierenbloed-wijnen en de nog niet zo lang bestaande witte versie, de 'Egri Csillag'.

tregerOp zaterdag 13 juni mogen de grote jongens komen spelen met hun tractor. Op initiatief van wijnmaker Csaba Demeter wordt tegelijk met het wijnfeest een wedstrijd met kleine tractoren gehouden. Eerst trekken ze gezamenlijk in een lekker kitscherige optocht met hoempapa muziek door de stad om te laten zien wie de mooiste tractor heeft, en dan volgen de races. Wie het hardste rijdt heeft gewonnen.

Traditiegetrouw staat elke wijnmaker in een tent samen met koks van een restaurant uit Eger of nabije omgeving. Zo kun je zelf een keuze maken welke wijn bij welk gerecht je drinkt. En omdat ook dit festival uit zijn voegen gegroeid is, wordt het niet meer in de binnenstad op het Dobó tér gehouden maar in de Érsekkert (Érsekpark) dat ten zuiden van het centrum ligt. Elke namidddag en avond zijn er concerten te beluisteren en kun je dansen op de muziek van verschillende DJ's.

Op de website van Egri Bikavér Ünnep is redelijk veel Engelstalige informatie te vinden en een lijst van de deelnemende wijnhuizen en restaurants. Het muziekprogramma is alleen te lezen in het Hongaars, de Engelse versie stamt nog uit 2012...

>>>> Website Engelstalig: Bikavér Ünnep

>>>> Programma Hongaarstalig: Egri Bikavér Színpad programjai 

 >>>> Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije

 

>>>> 2 april 2012 - Wijnmakers Eger presenteren witte 'Bikavér'

>>>> TdS

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije