• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Wijnweken in Badacsony 'Bor7'

bor7Donderdag 16 juli 2015 – Vanaf 17 juli tot en met 2 augustus vindt in Badacsony aan de noordzijde van het Balaton weer het jaarlijkse Bor7 wijnfestival plaats. Groot is het niet, er doen zo’n veertien wijnhuizen uit de regio mee, maar het is er wel erg gezellig. Vooral in de avond. 

Dit festival wordt al een aantal jaren georganiseerd en de concerten in de avond trekken veel jongeren die aan het Balaton op vakantie zijn. Het vindt plaats in het Díszpark, niet ver vanaf het strand beneden in het dorp. Wederom zijn de inmiddels beroemde wijnhuizen zoals Szeremley en Laposa, die hun wijngaarden op de vulkanische Badacsony berg hebben liggen, aanwezig, maar proef er ook eens de wat minder bekende, maar zeer goede wijnen van Folly Arborétum of Borbély! Precieze openingstijden zijn er niet, maar vanaf het late middaguur is er zeker wat te doen. De toegang is gratis.

badlaposa bEn als je geen zin hebt in wijn, of liever eerst wat rondstruint, loop dan de wijnberg op en geniet van het wijdse uitzicht over het Balatonmeer. Met de auto naar boven en beneden is lastig vanwege de smalle weggetjes, maar je kunt je ook in een open jeep-taxi laten vervoeren. Dat kost niet weinig, het is ook maar een kort ritje, maar het is wel erg lekker om met je kop in de wind over de berg te scheuren. Opstappen kan vlakbij het Díszpark.

Info en het concertprogramma, alleen Hongaarstalig: Badacsony Bor7 

Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije