• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Gourmet Festival Boedapest

gbdacskWoensdag 21 mei 2014 - Grote ketels met pörkölt zul je er niet vinden en ook geen vette worsten op de grill, maar als je eens kennis wilt maken met de echte top van de Hongaarse gastronomie dan moet je naar het Gourmet Festival. Dat vindt dit jaar van 30 mei t/m 1 juni plaats in het Millenáris Park niet ver van het Mammut Shopping Centre.

Natuurlijk wordt er ook typisch regionaal Hongaars gekookt, maar als je de lijst met deelnemende restaurants, wijnmakers, banketbakkers en delicatessenwinkels bekijkt, dan begrijp je dat het hier over eten en drinken van hoog niveau gaat. De drie enige restaurants in Hongarije met een Michelin Ster zijn er ook vertegenwoordigd, de chefkoks van deze restaurants zullen er presentaties houden. En op zaterdagavond 19.00 komen twee buitenlandse chefs het kookpodium op, een van deze twee koks is Alain Caron uit Nederland!

De toegangsprijs van 3300 HUF valt mee, maar bedenk wel dat je op het festivalterrein voor bijna alles moet betalen. Het festival is te bezoeken van vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni van 12.00 tot 23.00 uur. Vanaf Széll Kálmán tér (het vroegere Moskva tér), waar je met het openbaar vervoer goed kunt komen, is het een minuutje of vijf lopen naar het Millenáris Park.

>>>> Meer informatie, grotendeels Engelstalig: Gourmet Festival 2014

gbdtbl
 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije